Database Management Administration (DBA), oftewel hoe richt ik mijn databases in


Met het groeien van de organisatie of het informatiebezit , neemt ook de complexiteit van de data toe. Data wordt veelal ondergebracht in databases. Soms bent u zich bewust van de aanwezigheid van database bestanden soms is het impliciet in een applicatie verstopt. Neem nou een financiële administratie (in iedere onderneming aanwezig), deze kent al gauw tussen de 50 en 150 verschillende entiteiten (klanten, producten, inkopen, uitgaven, btw-tarieven, valuta koersen, etc) met elk weer vele kenmerken (naam,adres, woonplaats, mobielnr, etc).
Deze databestanden behoeven aandacht om te blijven performen en moeten goed worden opgezet om de data op meerdere manieren te kunnen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het koppelen van uw debiteurenbestand en uw CRM systeem, of klanten attenderen op basis van bepaalde profielkenmerken.
Van te voren nadenken over structuur en beheer van databestanden is essentieel. Ook de organisatie rondom databestanden dient goed geregeld te zijn. Vragen als wie mag wijzigingen in een klantenbestand goedkeuren, of wie is verantwoordelijk voor bepaalde informatie.

ALL INTEGRATED kijkt graag met u mee naar de bij u aanwezige gegevensstructuren en helpt u met het eenduidig en koppelbaar maken van de verschillende applicaties en gegevensbronnen.

Voor meer informatie kunt u ons contactformulier invullen of bellen met ‪036-8803721‬.

 

Labels

Informatievoorziening, management en automatisering